Google Advertising

Dienst

Google Advertising is een online advertentieplatform van Google. Bedrijven kunnen hiermee advertenties plaatsen op Google zoekresultatenpagina’s en op websites van partners van Google.

Advertisers kiezen zoekwoorden die relevant zijn voor hun product of dienst en betalen wanneer een gebruiker op hun advertentie klikt. De advertenties worden gerangschikt op basis van een combinatie van de bieding van de adverteerder, de kwaliteit van de advertentie en de verwachte klik-door-ratio. Hierdoor kan de adverteerder zijn doelgroep specifiek bereiken en de ROI verhogen.

Soorten Google Advertising Campagnes

Er zijn verschillende soort Google Advertising campagnes waaruit bedrijven kunnen kiezen:

Zoeknetwerk Campagnes

Hiermee kunnen bedrijven advertenties plaatsen op de zoekresultatenpagina’s van Google en op websites van partners van Google. Deze campagnes zijn gericht op zoekwoorden en werken op basis van betaling per klik.

Display Campagnes

Hiermee kunnen bedrijven advertenties plaatsen op websites van partners van Google die deel uitmaken van het Google Display Netwerk. Deze campagnes zijn gericht op demografische targeting en werken op basis van betaling per klik of per impressie.

Shopping Campagnes

Hiermee kunnen bedrijven productadvertenties plaatsen in Google Shopping en op andere websites van partners van Google. Deze campagnes zijn gericht op producten en werken op basis van betaling per klik.

Video Campagnes

Hiermee kunnen bedrijven advertenties plaatsen op YouTube en op andere websites van partners van Google. Deze campagnes zijn gericht op video’s en werken op basis van betaling per klik of per impressie.

Universele App Campagnes

Hiermee kunnen bedrijven advertenties plaatsen in de Google Play Store, op YouTube en op andere websites van partners van Google, gericht op het promoten van een app.

Remarketing Campagnes

Hiermee kunnen bedrijven de bezoekers die eerder hun website bezocht hebben, opnieuw bereiken met gerichte advertenties.

Voordelen van Google Advertising

Er zijn verschillende voordelen van het gebruik van Google Advertising voor bedrijven:

  1. Gerichte advertenties: Advertisers kunnen hun doelgroep specifiek bereiken door gebruik te maken van zoekwoorden en demografische targeting.
  2. Flexibiliteit: Advertisers kunnen hun budget, biedingen en targeting aanpassen op basis van de prestaties van hun campagnes.
  3. Meetbaarheid: Advertisers kunnen precies zien hoe hun campagnes presteren en welke zoekwoorden het meeste verkeer genereren.
  4. Snelle resultaten: Advertisers kunnen snel resultaten zien van hun campagnes, in tegenstelling tot traditionele vormen van advertising.
  5. Bereik: Google is de grootste zoekmachine ter wereld, waardoor advertisers kunnen profiteren van de enorme hoeveelheid gebruikers die dagelijks gebruik maken van Google.
  6. Verschillende formaten: Advertisers kunnen kiezen uit verschillende advertentieformaten, zoals tekst, afbeeldingen en video’s, waardoor ze hun boodschap op een visueel aantrekkelijke manier kunnen presenteren.
Google Advertising

Waarom Google Advertising uitbesteden?

Heb jij geen/weinig ervaring met Google Advertising? Besteedt het dan uit aan T1 Marketing! Wij hebben veel kennis en ervaring om effectieve campagnes op te zetten.


Door het uitbesteden aan T1 Marketing, kan een bedrijf zich meer richten op groei en schaalvergroting van de campagnes, zonder zich zorgen te maken over de uitvoering van de campagnes. T1 Marketing analyseert de prestaties van de campagnes objectief en brengt verbeteringen aan, terwijl een interne medewerker vaak te veel betrokken is bij de campagnes.


Dus wil jij tijd besparen door niet meer bezig te zijn met dagelijkse werkzaamheden die nodig zijn om campagnes succesvol te laten verlopen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en zie wat wij voor jou kunnen betekenen!

BEN JIJ KLAAR OM JOUW GOOGLE ADVERTISING UIT TE BESTEDEN?